AppleCrumble

Denne AppleCrumblen er det perfekte tilbehøret til en deilig is-dessert, eller den kan serveres alene til en god kopp kaffe.

Oppskrift:

Crumble:

  • 70 g. Mandler
  • 70 g. Brunt Sukker
  • 70 g. Smør ( smøret må være kaldt )
  • 70 g. Hvetemel
  • 1 klype salt

Eplefyll:

  • 4 stk epler
  • 2-3 ss. Brunt Sukker
  • 1 ss. Kanel
  • ½ Vaniljestang
  • ca. 1-2 dl. Rosiner ( smak og behag… 🙂 )
  1. Finhakk mandlene.
  2. Ta smør, sukker & mandler i en bolle og smuldre dette sammen med hendene.
  3. Sikt i melet og tilsett salt, før du fortsetter å smuldre alt sammen.
  4. Dekk til deigen, og sett den kjølig.
  5. Rens eplene, og skjær disse opp i små biter.
  6. Stek de i en panne med smør og brunt sukker i ca. 2 min
  7. Tilsett så frøene fra den halve vaniljestangen, kanel & rosinene. Stek dette i enda et par min, før du setter det til avkjøling.
  8. Fyll eplemassen i en paiform / ildfast form.
  9. Smuldre så deigen over i små biter. AppleCrumble - Fremgangsmåte
  10. Stek midt i ovnen på 200 °C i ca. 20 min.
  11. La den avkjøle seg før du serverer den enten alene, eller aller helst med en deilig vaniljeparfait ( oppskrift på dette kommer senere ) / vaniljeis.

AppleCrumble - Resultat

Bare å nyte!

Mvh

Knut-Olav-signature-Black original-alpha

hrknutsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.