Bakt ostekake med jorbærsaus

Saftig Ostekake med frisk jordbærsaus, bedre kjent som New York Strawberry Cheesecake.

 

Bunn:

  • 100 g Digestivekjeks
  • 100 g Bixitkjeks
  • 30 g Sukker
  • 100 g Smør

 

  1. Sett ovnen på 180°C varmluft.
  2. Kjør kjeksen til smuler i en kjøkkenmaskin.
  3. Tilsett sukker og bland sammen, tilsett deretter smør.
  4. Bland godt sammen og ha dette i en springform, 22 cm.
  5.  Bruk baksiden av en skje, og klapp overflaten jevn.
  6. Stekes i 10 minutter midt i ovnen.
  7. Sett bunnen til avkjøling.

Kakebunn

 

Ostekake:

  • 900 g Kremost 
  • 255 g Sukker
  • 30 g Hvetemel
  • ½ Vaniljestang
  • 250 g Fløte
  • 3 Egg
  • 1 Eggeplomme

 

  1. Sett ovnen på 2oo°C varmluft.
  2. Bland kremost og sukker, og visp dette sammen til den er luftig.
  3. Del vaniljestangen og skrap ut frøene, ha dette i en bolle sammen med mel.
  4. Tilsett deretter dette i blandingen med kremost og sukker, visp dette i 3-4 minutter.
  5. Vend inn fløten med en slikkepott, deretter et og et egg, og til slutt eggeplommen. Blandes godt.
  6. Røren helles i formen over den avkjølte bunnen.
  7. Stekes i 10 min på 200°C.
  8. Senk deretter temperatren til 120°C og fortsett stekingen i 55 min, uten å åpne ovnen.
  9. Skru av varmen og la kaka stå i ovnen i 50 minutter til før du tar ut kaka
  10. Avkjøl kaken på rist, før du setter den i kjøleskapet over natten slik at den får «satt seg».

Jorbærkrem ostekake

Jordbærsaus:

  • 400 g Jordbær ( bruk gjerne fryste )
  • 100 g sukker
  • ½ dl. vann
  • Saften fra 1 lime 
  1. Varm opp vannet, og tilsett jordbærene, sukkeret & limesaften. La blandingen småkoke til sukkeret har løst seg opp
  2. Kjør blandingen i en stavmikser / food processor.
  3. Sil sausen godt for å fjerne evt klumper. Tips; bruk en slikkepott til å prsse suasen gjennom silen.
  4. Avkjøl sausen i kjøleskap før servering.

JordbærCoulis

Ferdig kake

 

Kos deg! ♥

 

Mvh

Knut-Olav-signature-Black original-alpha

 

hrknutsen

4 Comments

  1. Skal fløten være pisket når du blander den i? Synes den så så kremet ut på bilder… Ser helt fantastisk ut hele kaka

    • Hei Anita. Takk for det.
      Du trenger ikke å piske fløten før du blander den inn.
      Lykke til, bare spør om det er noe du lurer på 😉

  2. hei hvis man ikke har varmluft på ovnen sin, kan man allikevel steke på samme styrke? 🙂

    • Hei Trine. Jeg har liten erfaring med varmluftsovn. Men etter som jeg har forstått har det mest hensikt om man steker flere brett samtidig. Uten at jeg vil si noe sikkert så ville nok jeg hatt samme temperatur, men holdt et ekstra godt øye med kaken når det nærmet seg siste 15 min… Det som er litt vanskelig er at alle ovner steker forskjellig. Derfor må man ofte prøve seg frem litt om man har ny ovn. Om du tester varmluft så del gjerne erfaringen din her!! 😉 Lykke til

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.