Bryllupskake med marsipantrekk

Da jeg er ganske så fersk på dette med bryllupskaker så måtte jeg starte hele prossessen med en handletur. Endte på Cacas da jeg vet at de har alt. Og man får god hjelp.

Utstyr

Så var det bare å brette opp ermene å starte…

Dette er den første bryllupskaken jeg har lager med marsipantrekk. Var ganske så nervøs til å begynne med, men oppdaget fort at marsipanen fra PALS var mye bedre å jobbe med, enn det jeg husker fra oppveksten. Da husker jeg alltid at marsipanen lett ble klissete og ble lett «svett». Så tok ikke lang tid før frykten ble overkjørt av gleden ved å jobbe mot det bildet jeg hadde i hodet av resultetet.

Som med alt annet jeg gjør så har jeg nesten alltid et bildet i hodet av hvordan jeg vil ha ting, og hvordan jeg skal løse det… Men jeg ender alltid opp med å forandre planene underveis. Det er litt av det jeg liker ved å være kreativ…

Startet med å lage bunnene. I dette tilfelle brukte jeg gulrotkake, da jeg selv er litt lei sukkerbrød. Og gulrotkake er noe de fleste liker. ( Oppskrift kommer. )

3 Kakebunner

Ble litt ivrig da jeg laget sommerfuglene… Og om det var uvitenheten av hvor mange jeg trengte til kaken, eller den flasken med rødvin jeg koste meg med skal ikke sies… Men da jeg gav meg hadde jeg laget 152 sommerfugler. Alltid vært i den oppfattning at man ikke skal gå tom for noe & at det skal være rikelig!

Sommerfugler

Selve dagen startet jeg med å dele hver av de tre bunnene i tre. Og imellom hvert lag brukte jeg en ostekrem. Påførte dette med kakesprøyte, da jeg syntes det da er lettere å få et jevnt lag. ( Oppskrift kommer. ) Laget også en krem med hvit sjokolade til å ha utenpåkaken, og under marsipanlokket.  ( Oppskrift kommer. )

Kakebunn delt i 3 deler    

        Kakebunn med krem    

Kake med sprøytepose

Etter å ha smurt på et tynt lag med sjokoladekremen, lot jeg den stå i kjøleskapet imens jeg startet den nervepirrende jobben med å kjevle ut lokket.  Jeg tror ikke jeg har trekt en marsipankake siden min egen konfirmasjon. Og da husker jeg at jeg slet med å få den tyn, og samtidig at den ikke skulle sitte fast eller revne. Det er ihvertfall noe i ordtaket, «øvelse gjør mester» Så jeg får bare fortsette å øve på å kjevle.

Det å legge på marsipanlokket, gikk overaskende lett, og da var det bare å sette igang med å rette ut marsipanen å fjerne foldene. Tidligere har jeg alltid ( som sikker mange andre !? ) laget et snitt i marsipanlokket og jukset det til rundt kaken. Men det var på tide at jeg lærte meg å unngå!

Etter endel jobbing med en smoother ble kaken faktisk helt fri for folder, og marsipanen lå perfekt på kakene. Jeg jobbet foldene utover, som på et skjørt. Før jeg skjærte de vekk med en skarp liten kniv. Når man skal rette ut lokket kan det være lurt å ikke stresse. Da kan man lett ødelegge marsipanen, og man må begynne på nytt.

Kake med krem

Kake med marsipanlogg

Marsipanlokk på

3 ferdig trekte kaker

    

Da var de tre lage klare for å pyntes. Tanken først var å pynte kaken hjemme også montere den sammen på stedet, men fant fort ut at det var litt vanskelig å dekorere de tre lagene ferdig før montering. Tok derfor sjansen på å montere kaken hjemme, og frakte den ferdig montert.

Pynting

Pynting

Detalj Sommerfugler

For å støtte opp kakelagene er det viktig at alle kakene står på hvert sitt pappfat. Hvis ikke vil man skjære rett fra det øverste laget og nedover i de under, og det vil man jo ikke.

Man får kjøpt søyler, eller plastsylindere man kan skjøre til for å støtte opp kaken, men jeg hadde lest meg frem til at det var bortkastet. Sugerør gjør samme nytten. Fikk også et tips av en venninne om å klippe til en grillspydpinne å ha inni sugerøret. So i did…

Sugerør i kaka

Men før jeg trykket ned sugerørene tegnet jeg en mal med bakepapir, og ved hjelp av formen fra kaken som skulle oppå. markerte opp kryss der sugerørene skulle, og klippet hull i papiret. La malen oppå den nederste kaken og laget et kryss i marsipanlokket der merkene var. Da ødelegger man ikke lokket ved å presse det nedover.

Da sugerørene og grillpinnene var klippet til så de fikk i flukt med marsipanlokket, tok jeg på litt Royal Icing der neste kake skulle stå, før jeg brukte en kakeløfter til å lirke kaken oppå den andre. Dette for at den skulle feste seg litt og ikke skli.

Så gjenntok jeg prosessen med det øverste laget.

Da kaken var montert sammen kunne jeg fullføre det jeg hadde gledet meg til… Dekoreringen!

bilde 1[7]

Detalj jobb

Perlerader til å ha i bunnen av hver kake laget jeg med en mold ved navn Baroque. Trykket de rett ut på bakepapir før jeg sprayet de med shimmerspray i fargen Pearl, og festet de rundt kakene ved hjelp av det spiselige limet.

Før jeg limte sommerfuglene på kaken sprayet jeg de også med shimmerspray i fargen Pearl. Dette gjorde at jeg fikk en fin kontrast til det matte hvite lokket på kaken. Da skilte selv de hvite sommerfuglene seg ut.

Kaken ferdig stablet

Etter noen timer med lim og sommerfugler i dyp konsentrasjon var kaken endelig ferdig, og jeg kunne da si at jeg hadde laget min første bryllupskake i marsipan. Får vi se om det også blir den siste?!? 🙂

Ferdig

bilde 2[8]-1

Mvh

Knut-Olav-signature-Black original-alpha

hrknutsen

4 Comments

    • Tusen takk Leffa 🙂 Ja, første stablekake, og første bryllupskake med marsipanlokk. I min ungdom ( hehe ) jukset jeg når jeg tok på marsipanlokk ved å lage et snitt på siden, og dekke det med pynt… men ikke på denne. haha 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.