Enkel Eplekake

Dette er en utrolig saftig og god eplekake, som passer like godt alene, som til f.eks iskrem…

Ingredienser: 

  • 4 egg
  • 5 dl sukker
  • 4 dl. Melk
  • 8 dl. Mel
  • 2 ts. Bakepulver
  • 2 ts. Vaniljesukker
  • 1 ts. Kardemomme
  • 2 dl ( 200 g. ) smeltet Smør
  • 4-6 Epler Alt etter hvor mye eplebiter du vil ha i kaken.
  • Sukker & Kanel til eplene

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smør og sett til avkjøling.
  2. Pisk egg & sukker til en luftig eggedosis.
  3. Sikt i det tørre ( mel, vaniljesukker, bakepulver & kardemomme ) vekselvis med det våte (melk & Smør).
  4. Hell røren i en smurt springform på 28-30 cm / eller en liten langpanne.
  5. Skrell eplene, fjern kjernen før du kutter de i tynne båter.
  6. Ta så en bolle/tallerken som du fyller rikelig med sukker & kanel. Vend eplebåtene i blandingen før du legger de på kaken i ønsket mønster.
  7. Stek kaken midt i ovnen på 180 °C.  i ca. 40 min. Dette avhenger veldig av ovn.


Tips: Bruk en pinne og stikk denne i kaken. Når du ikke har rester på pinnen er kaken ferdig.

Eplekake
Serveringstips: Server med Vaniljeis, og strø noen grovhakkede Valnøtter over… 
Mvh
Knut-Olav-signature-Black original-alpha

hrknutsen

2 Comments

  1. Denne kaka var knallgod! Vart høg, fin, luftig og saftig. Sjølv mamma, familiens bakeekspert, ville ha oppskrifta. Kjekt å sjå seg i Hele Norge baker! Og artig å følgje bloggen din. Ser fram til fleire oppskrifter frå deg 🙂

    Linda

    • Så hyggelig å høre Linda!! 😉 Jeg er selv veldig glad i denne kaka! Håper moren din også godkjenner den da! Hehe 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.