Focaccia med friske urter & soltørkede tomater

Denne oppskriften fikk jeg av moren til en venninne, etter å ha vært på middag der. Nå er det kun denne oppskriften jeg bruker når jeg skal lage focaccia. Jeg har etterhvert lagt til ting jeg liker, og fjernet noe. Og dette er blitt resultatet!

Du kan selv bruke fantasien og tilsette smaker du liker! 😉

 Ingredienser:

Deig:

  • 1 kg Hvetemel
  • 1 pose tørrgjær
  • ca. 1,5 ts finhakket tørket chili ( kan sikkert også bruke fersk eller chilipulver )
  • ca. 1,5 ts Salt
  • 3 ss Honning
  • Ca. 8-9 dl vann
  • ca.75 g. Soltørkede tomater

 

Oljeblanding med urter.

  • 1,5-2 dl Extra virgin Olivenolje
  • 3-4 fedd Hvitløk
  • 1 ts Oregano pulver ( jeg hadde ikke fersk, men det kan også brukes. )
  • Timian
  • Basilikum
  • Rosmarin
  • Et par klyper havsalt

Chili

Fremgangsmåte på deigen:

  1. Bland hvetemel, tørrgjær, chili og honning i en bolle.
  2. Sett på kjøkkenmaskinen på lav hastighet, og begynn å helle oppi vannet, litt etter litt.
  3. Når deigen har kjørt litt ( den skal være veldig klissete ) tilsetter du salt.
  4. Finhakk tilslutt tomatene og ha disse oppi.
  5. Dekk bollen med plastfolie, og la den heve i ca 45 min. ( nå kan du lage oljeblandingen. )
  6. Når deilgen har hevet, så trykker du den ut på en langpanne ( helst med kant ) dekket med bakepapir.
  7. La den stå å heve i ca 15-20 min før du bruker fingeren til å stikke hull i deigen. ( bruk olje på fingeren så slipper du å bli så klissete ) La den så heve yttligere 1 time.
  8. Fordel oljeblandingen utover deigen.
  9. Stekes midt i ovnen på 200 °C i ca. 15 min eller til den har en gyllen og fin farge.
  10. La den hvile litt før du kutter den opp og serverer.

Blande

Bake ut

Fremgangsmåte Oljeblanding:

  1. Mål opp olje og hell dette i et syltetøyglass ( kan bruke en bolle om du ikke har noe med lokk )
  2. Knip av det du ønsker av de friske urter og finhakk dette, ta Oregano, og finhakk hvitløk. Ha alt dette oppi oljen.
  3. Tilsett et par klyper salt før du setter på lokket og du kan riste dette lett.
  4. La blandingen stå imens deigen hever.

Oljeblanding

 

Tips: Server med en skål olivenolje med litt balsamico eddik og litt havsaltflak…

Håper det smaker 🙂

 

Høsthilsen fra

Knut-Olav-signature-Black original-alpha

hrknutsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.