Forførende konfektegg fra Odense…

Påsken er en tid hvor kos står sentralt i de fleste familier, og hvem husker ikke hvor stas det vår å få et deilig marsipanegg når man var liten… I butikken får man kjøpt store & små, med strø og uten, lyse & mørke, med fyll & uten fyll… Men har du noen gang tenkt på å lage de selv? … Det burde du! 🙂

Denne oppskriften er hentet fra Odense Marsipan:

nougataegg-1

Oppskrift:

  • 500 g. Odense Ekte Marsipan. ( Denne inneholder nemmelig 50 % mandler og da smaker eggene himmelsk! )
  • 400 g. Mørk sjokolade ( kan bruke mindre, men vanskeligere å dyppe eggene )

Fyll:

  • 25 g. Sukker
  • 25 g. Hasselnøtte
  • 25 g. Bløt Nougat

Fremgangsmåte:

  1. Ta hasselnøttene i en panne og strø over sukkeret.
  2. La dette stå på middelsvarme mens du rører, til sukkeret er smeltet og blitt gyllent. Ta så pannen av platen.
  3. Tilsett Nougat og rør dette forsiktig sammen. NB: Pass på at temperaturen ikke er over 60 °C  for da brenner nougaten seg.
  4. Fordel massen utover et bakepapir, og la det stå å bli kaldt.
  5. Når dette er blitt kaldt, grovhakker du de karameliserte nøttene.
  6. Del marsipanen i ønsket str. , og trill disse til kuler.
  7. Del kulene i to, og trykk en fordypning i hver halvdel.
  8. Fyll den enen delen med de karameliserte nøttene, og legg på den andre halvdelen.
  9. Lukk egget ved å klemme sammen marsipanen, før du former kulen som et egg i hånden.
  10. Dypp egget så i smeltet sjokolade ( tips under )
  11. Om ønskelig kan du dekorere eggene ved å strø litt finhakkede nøtter over, eller kanskje litt hvit sjokolade?
  12. Sett eggene kaldt, og de er snart klare for å nytes.

Tips: Når du skal dyppe noe i sjokolade lønner det seg å ha rikelig med smeltet sjokolade i bollen. Dette gjør det enklere å dyppe. Du trenger også to stk. gaffler. Dypp egget under sjokoladen og løft det opp med en gaffel. Løft egget opp til overflaten og rist litt på gaffelen mens egget er på toppen av overflaten, slik at overflødig sjokolade renner av. Så flytter du egget over på den andre gaffelen og skraper av sjokoladen som henger under gaffelen. Så tar du gaffelen bort til et bakepapir og lar egget skli ned på papiret. 

Forførende Konfekt

Disse eggene ble laget av undertegnede & Bakerinnen på inspirasnjonsdag hos Idun.

Mvh

Knut-Olav-signature-Black original-alpha

 

 

hrknutsen

One Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.