Frisk Potetsalat

En deilig og frisk potetsalat som passer perfekt til alt fra stekt fisk til grillmaten…

 

Ca.4 – 5 pers.

Ingredienser:

  • Ca. 9 Poteter ( kommer ann på str. )
  • 75 g. Kapers
  • 100 g. Sylteagurk
  • 150 g. Sorte Oliven
  • 150 g. Grønne Oliven
  • 100 g. Soltørkede Tomater
  • ½ Løk
  • 1 dl. Olivenolje
  • 1 dl. Balsamico Eddik
  • Chili ( Etter ønske. )
  • Hvitløk ( ca. 4 fedd. )
  • Salt
  • Pepper

Fremgangsmåte:

  1. Kutt potetene i terninger, og kok de med litt salt i vannet. Ikke la de koke for lenge. Heller litt tyggemotstand, enn at de blir overkokt.
  2. Da de er ferdig heller du kaldt vann i kjelen og lar de stå et minutt eller to så de blir kalde, før du lar de renne fra seg i et dørslag/sil.
  3. Start å kutte opp oliven, kapers, soltørkedetomater, sylteagurk, hvitløk, chili & løk.
  4. Hell blandingen over potetene.
  5. Bland sammen olivenoljen & balsamico, og hell dette over potetene.
  6. Rør sammen & smak til med pepper.
  7. La den stå kjølig til servering.

Potetsalat-1

Tips: La den gjerne stå noen timer, eller natten over før man serveren den. Da får smakene «satt seg». 🙂

 Serveringstips: Denne potetsalaten passer utrolig godt til grillmat en varm sommerdag, men også til fisk & kjøtt resten av året… 

Jeg laget her laksefilét til potetsalaten…

Potetsalat m:fisk-1

Resultat-1

Go Middag 🙂

Mvh

Knut-Olav-signature-Black original-alpha

 

 

hrknutsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.