Gjesterom

I huset var det to store soverom i andre etg. i tillegg til bad. Det upraktiske var at man måtte igjennom badet, eller et av soverommene for å komme til det innerste rommet. Rommet var påbegynt av forrige eier, men var langtifra ferdig!

Gjesterom

Etter å ha tenkt løsninger i nesten to år så kom vi frem til at det mest praktiske var å dele det ene soverommet i et mindre gjesterom, og samtidig få en gang. På denne måten slapp man å bruke andre rom til gjennomgang.

forberedelser

Startet med å slå på panel på de veggene vi ville ha det på, samt i taket.

Ønsket var å ha et malte tregulv. Så derfor la vi heltre furugulv. over hele rommet. Dette med tanke på at om man bygger på huset senere, og vil åpne opp rommet igjen, så slipper man å legge nytt gulv.

Startet med å støvsuge og legge ut underlag før gulvleggingen kunne starte.

forberedelser

Tregulvet var utrolig lett å legge i forhold til hva vi hadde sett for oss. Lagt noen m2 med klikklaminat, men aldri skrudd tregulv. Utfordringen var å få første raden til å bli helt rett, slik at man videre bare kunne kutte til plank og skru til, uten å få sprekker eller glipper.

i gang med gulvet

For å få det helt rett brukte vi trekiler mot veggen, og rettholt. Heltre vil aldri være helt rett slik som andre tuper gulv som f.eks. klikklaminat & parkett. Derfor viktig å få det rett fra starten så man sparer seg for mye irritasjon og problemer da man kommer litt ut i gulvet. Heltre gulv er et «levende» gulv… Derfor viktig å ha en liten glippe mellom gulv og vegg.

Ferdig gulv

Så startet jobben med å dele rommet ved å bygge opp en lettvegg, og flyttet den ene døra. Og som en overraskelse for mannen skulle jeg gjøre dette helt alene mens han var på jobb. Med planlegging i god tid før, og ved hjelp av google, gav jeg meg ut på grunnkurs i snekring.

Steg 1

Først ble bunnsvillen skrudd fast. Laservater viste seg å være et godt hjelpemiddel, og spessielt da jeg var alene.

Steg 2

I mangel av noen ekstra armer måtte jeg bruke fantasien på hvordan holde 2″4`en, vateret, og skru samtidig. Løsningen jeg brukte var å feste vateret med tvinger til treverket.

Dette gjorde at stenderen kom i vater samtidig som jeg fikk holdt , og skrudd den fast.

Steg 3

Under hele byggeprossessen hadde jeg en ivrig arbeidsleder, som fulgte med på hver minste lille ting…

Arbeidslederen er på plass

Brukte stender nr. 2, mot døråpningen for å klare å holde toppsvillen oppe mens jeg justerte og skrudde denne fast.

steg 4

Og da dette var skrudd fast var den vanskeligste jobben unnagjort. Da fortsatte jeg med bunnsvillen på andre siden av døråpningen, og resten av stenderene. Viktig å huske at det skal være 60 cm imellom senteret på hver 2″4, for å få festet på plater etterpå.

Steg 5

Steg 6

Og da mannen kom fra jobb så rommet slik ut….

Steg 7

Var så godt igang da, at jeg MÅTTE vare slå på panelen for å få et inntrykk. Og med Spikerpistol gikk dette svært raskt!

Steg 8

Etter å ha grunnet vegger og tak var jobben med å ta kvistlakk på gulvet igang. Jeg tok to runder med dette for å slippe gjennomslag. Gulvet ble så malt med Oxan gulvmaling for tregulv. Første strøket vannet jeg ut med litt whitesprite. Og deretter to strøk utynnet.

maling av gulv

papetserte og malte vegger

Vi tapetserte to vegger, og malte de to andre.

Lister

Etter at slister og alt var oppe, startet en morsomste jobben, nemlig å innrede rommet.

Jeg fant stoff på IKEA som matchet fargene på rommet og tapeten, og bandt dette sammen. så var bare å finne frem symaskinen…

sy gardiner

For å sy gardiner på en enkel måte kan du starte med å måle til ønsket høyde på gardinene, og legge til ca.30 cm i «sømkant».  Brett inn toppen på gardinen og bruk gjerne strykejern for å gjøre det lettere å bevare kanten/bretten i tillegg til å bruke knappenåler. Fest nålene på høykant, slik at når man syr, så kan man kjøre over nålene.

Jeg valgte å lage en ganske bred innbrett øverst, da jeg skulle bruke et bredt rynkebånd. Festet dette ca.2 cm fra toppen av gardinen, slik at det derifra dekket hele innbretten. Festet det så med nåler. Dette for å spare meg for jobb og da slippe å sy gardinen først for så å sy på båndet. Sparer deg for jobb og for sømmer på gardinen. Sydde så på båndet med to rettsømmer. En øverst og en nederst på båndet.

Da er det bare å måle opp ønsket høyde på gardinen, også brettet inn en pen kant nederst, å sydde over en gang med rettsøm. Voilà,  så har du en ferdig gardin! 🙂 Siden jeg har gardinstenger i tre med ringer på, så hang jeg opp mine gardiner med dobble gardinkroker.

syr gardiner

Hengt opp gardiner

Min samling med gamle Disney-bøker fikk endelig nå sin egen plass.

Disney bøker

Rommet er fortsatt ikke helt perfekt, i henhold til møbler etc. Jeg finner stadig noe «nytt»… Derfor kan flere detajbilder komme senere, med mer info om hvor ting kommer fra! 🙂

Mvh

Knut-Olav-signature-Black original-alpha

hrknutsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.