- 3 dl vann
- 25 g gjær
- 1 ts salt
- 1 ss olje
- 2 dl grov sammalt hvete
- 2 dl fin sammalt hvete
- 4 dl hvetemel
- Sesamfrø
- Linfrø
- Ha alt det tørre i en kjøkkenmaskin ( mel, gjær & salt ) . Tips: Pass på og legg gjær og salt på hver sin side i bollen.
- Ha i det våte ( vann & melk ) og la deigen elte i ca. 10 min på medium hastighet. Deigen skal bli smidig og slippe bollen.
- Ha plast over bollen, og sett den på et lunt sted til heving i 3o min.
- Rull ut boller av deigen. Om du skal lage hamburgerbrød, trykker du bollene flate på et stekebrett med bakepapir.
- Legg et kjøkkenhåndkle over og etterhev i ca 30 min.
- Pensle brødene med egg / melk og strø på frøene.
- Stek Rundstykkene/hamburgerbrødene på 200 °C i ca. 15 min.
- Avkjøl på rist / Deles rett før servering.
Mvh
Lurer berre på kor mykje melk du brukar? Står ikkje i oppskrifta
Hei Alice. Melken er kun til pensling før steking. Du kan også bruke rørt egg, det vil gjøre rundstykkene/hamburgerbrødene mørkere 😉