Grove Rundstykker / Hamburgerbrød

  • 3 dl vann
  • 25 g gjær
  • 1 ts salt
  • 1 ss olje
  • 2 dl grov sammalt hvete
  • 2 dl fin sammalt hvete
  • 4 dl hvetemel
  • Sesamfrø
  • Linfrø
  1. Ha alt det tørre i en kjøkkenmaskin ( mel, gjær & salt ) . Tips: Pass på og legg gjær og salt på hver sin side i bollen.
  2. Ha i det våte ( vann & melk ) og la deigen elte i ca. 10 min på medium hastighet. Deigen skal bli smidig og slippe bollen.
  3. Ha plast over bollen, og sett den på et lunt sted til heving i 3o min.
  4. Rull ut boller av deigen. Om du skal lage hamburgerbrød, trykker du bollene flate på et stekebrett med bakepapir.
  5. Legg et kjøkkenhåndkle over og etterhev i ca 30 min.
  6. Pensle brødene med egg / melk og strø på frøene.
  7. Stek Rundstykkene/hamburgerbrødene på 200 °C i ca. 15 min.
  8. Avkjøl på rist /  Deles rett før servering.

Utbaking

Ferdig Hamburgerbrød

 

 

Mvh

Knut-Olav-signature-Black original-alpha

hrknutsen

2 Comments

    • Hei Alice. Melken er kun til pensling før steking. Du kan også bruke rørt egg, det vil gjøre rundstykkene/hamburgerbrødene mørkere 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.