Rengakaka fra Mo i Rana

Grynmjølsrengakaka, er en tradisjonsrik «brødkake» fra Nord. Den blir ofte brukt som en en form for brødskive.  Smaker fantastisk med smør, og deilig pålegg på!

Denne oppskriften kommer fra Mo i Rana, rettere sagt Grønnfjelldalen.

Sies at Rengakaka skal ha 7 ringer… men det er ikke så lett! 😉

-Ca. 50 stk Rengakaka.

Oppskrift:

  • 850 g. Møllerens byggmel.
  • 150 g. hvetemel.
  • 100 g smør/margarin.
  • 17,5 g Hornsalt
  • 7 dl H melk/lettmelk.

 

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smøret så det får avkjøle noe.
  2. Ha melet i en bolle og bland melet, ha i hjortronsaltet bland godt inn.
  3. ha i melk og smør litt om gangen.
  4. La gjerne deigen stå å svelle en stund da blir den bedre å bake.
  5. Lag passe emner ( 40 g. ) , rull ut til tynne passe lengder. Når du har en tynn lang pølse ruller du denne sammen som et sneglehus. Mens du jobber med å rule ut emnene kan det være lurt å dekke deigen med plast, så den ikke tørker. Utbaking av rengakake
  6. Om ønskelig kan du pensle kakene med melk før du steker de, men dette er ikke nødvendig.
  7. Stekes på 250 °C til de er gyllenbrune – Ca.  10-12 min. – ( Pass på for det er stor forskjell fra ovn til ovn. )

Rengakaka i bolle

 Rengakaka

Mvh

Knut-Olav-signature-Black original-alpha

hrknutsen

One Comment

  1. Artig at du har oppskrift fra Grønnfjelldalen. Fast favorittkost når vi er på besøk hos tante Bjørg i Rundhaugen.
    Har akkurat lagd en porsjon etter oppskriften din – takk for tipset med plasten – lett for at deigen tørker ut, og da er den ikke lett å trille ut..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.