Gulrotkake med sjokoladeganache

I program 1 av Hele Norge Baker , laget jeg denne gulrotkaken, trukket med sjokoladeganache. Her er oppskriften.

 

Ingredienser Kakebunn:

  • 4 Egg
  • 360 g. Sukker
  • 240 g. Hvetemel
  • 2 ts. Natron
  • 2 ts. Kanel
  • 1 ts. Malt muskatnøtt
  • 2 ts. Kardemomme
  • 1 ts. Ingefær
  • 200 g. Smør
  • 100 g. Valnøtter
  • 8 dl revet Gulrot ( Ca. 6 stk Gulrøtter )

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smør og sett til avkjøling.
  2. Kjør egg og sukker til eggedosis.
  3. Mål opp alt av tørre ingredienser.
  4. Rasp gulrøtter og hakk opp valnøtter.
  5. Bland alt det tørre i eggedosisen.
  6. Tilsett smør.
  7. Tilsett gulrøtter og rør forsiktig.
  8. Vend inn nøttene med slikkepott.
  9. Hell røren i 2 stk former (22 cm)  og sett inn i ovnen på 175 grader.
  10. Stekes i ca. 40 min.

Tips: Del røren i to mindre former, istedenfor 1 større, da bruker de kortere tid på å bli stekt, og avkjølingen går også raskere.

Ostekrem:

  • 200g Philadelphia
  • 500g melis
  • 4ts vaniljesukker
  1. Bland kremost, melis og vaniljesukker til en jevn masse.

 

Sjokoladeganache:

  • 5 dl. Kremfløte
  • 400 g. Mørk kokesjokolade, Freia 70%
  • 2 – 3 ss. Brun rom

 

  1. Varm opp kremfløte, ha i sjokoladen, & smak til med brun rom.
  2. Settes til avkjøling.
  3. Visp kremen luftig i en kjøkkenmaskin.

 

Montering / Dekor:

  1. Fjern kaken fra kakeformen.
  2. Del kakene i to.
  3. Legg kakepappen i formen.
  4. Legg en del kake oppå kakepappen.
  5. Sprøyt på et lag ostekrem, og legg et nytt lag kake på. Gjenta to ganger.
  6. Sett kaken på rist og fjern kakeformen.
  7. Hell flytende ganache på kaken og fordel med en spatula.
  8. La overflødig sjokolade renne av.
  9. Sett kaken og resten av ganachen kjølig.
  10. Smelt hvit sjokolade i vannbad og sprøyt på et bakepapir med en sprøytepose, settes kaldt.
  11. Sett kaken på et fat.
  12. Visp opp sjokoladeganachen og ha den i en sprøytepose.
  13. Dekk sidene med sjokoladeganache.
  14. Ta ut dekoren av hvit sjokolade og legg oppå kaken.
  15. Dekorer med valnøtter og evt revet gulrot /på midten av kaken.
  16. Settes kjølig til servering.

Lykke til 🙂

Gulrotkake

Mvh

Knut-Olav-signature-Black original-alpha

hrknutsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.