I program 1 av Hele Norge Baker , laget jeg denne gulrotkaken, trukket med sjokoladeganache. Her er oppskriften.
Ingredienser Kakebunn:
- 4 Egg
- 360 g. Sukker
- 240 g. Hvetemel
- 2 ts. Natron
- 2 ts. Kanel
- 1 ts. Malt muskatnøtt
- 2 ts. Kardemomme
- 1 ts. Ingefær
- 200 g. Smør
- 100 g. Valnøtter
- 8 dl revet Gulrot ( Ca. 6 stk Gulrøtter )
Fremgangsmåte:
- Smelt smør og sett til avkjøling.
- Kjør egg og sukker til eggedosis.
- Mål opp alt av tørre ingredienser.
- Rasp gulrøtter og hakk opp valnøtter.
- Bland alt det tørre i eggedosisen.
- Tilsett smør.
- Tilsett gulrøtter og rør forsiktig.
- Vend inn nøttene med slikkepott.
- Hell røren i 2 stk former (22 cm) og sett inn i ovnen på 175 grader.
- Stekes i ca. 40 min.
Tips: Del røren i to mindre former, istedenfor 1 større, da bruker de kortere tid på å bli stekt, og avkjølingen går også raskere.
Ostekrem:
- 200g Philadelphia
- 500g melis
- 4ts vaniljesukker
- Bland kremost, melis og vaniljesukker til en jevn masse.
Sjokoladeganache:
- 5 dl. Kremfløte
- 400 g. Mørk kokesjokolade, Freia 70%
- 2 – 3 ss. Brun rom
- Varm opp kremfløte, ha i sjokoladen, & smak til med brun rom.
- Settes til avkjøling.
- Visp kremen luftig i en kjøkkenmaskin.
Montering / Dekor:
- Fjern kaken fra kakeformen.
- Del kakene i to.
- Legg kakepappen i formen.
- Legg en del kake oppå kakepappen.
- Sprøyt på et lag ostekrem, og legg et nytt lag kake på. Gjenta to ganger.
- Sett kaken på rist og fjern kakeformen.
- Hell flytende ganache på kaken og fordel med en spatula.
- La overflødig sjokolade renne av.
- Sett kaken og resten av ganachen kjølig.
- Smelt hvit sjokolade i vannbad og sprøyt på et bakepapir med en sprøytepose, settes kaldt.
- Sett kaken på et fat.
- Visp opp sjokoladeganachen og ha den i en sprøytepose.
- Dekk sidene med sjokoladeganache.
- Ta ut dekoren av hvit sjokolade og legg oppå kaken.
- Dekorer med valnøtter og evt revet gulrot /på midten av kaken.
- Settes kjølig til servering.
Lykke til 🙂
Mvh