Ingenting er bedre enn en saftig burger, med kjøtt som nesten smelter på tunga.
Om du er i besittelse av en Slow Cooker, kan dette anbefales. Kjøttet gjør seg ferdig til du kommer hjem fra jobb… Enkelt og greit.
Hvis ikke har du egen fremgangsmåte for steking i ovn lengre ned på siden- Uansett fremgangsmåte så er dette kjøttet helt fantastisk! 🙂
Oppskrif til ca 5 personer
Du trenger:
- 625 g Svinenakke ( jeg regner ca 125 g pr person )
- 1 stk Gul løk
- 5 stk hvitløksfedd
- Salt
- Pepper
- BBQ Saus
Fremgangsmåte for Slow Cooker:
- Om det er mye fett på kjøttet, kan man fjerne noe av dette. Men på svinenakke skal ikke dette være nødvendig.
- Gni inn kjøttstykket med salt & pepper.
- Rens og kutt opp løk og kvitløk og brun dette i en stekepanne.
- Legg løk, hvitløk og svinenakken i Slow Cookeren.
- Hell BBQ saus over kjøttet.
- Sett timeren på 8 timer og lav temperatur.
- La kjøttet hvile i ca.15 min, før du «drar» opp kjøttet i biter med en gaffel.
I stekovnen:
Har du ikke en Slow Coocker, kan du selvfølgelig også bruke stekovnen.
- Følg punkt 1-3 over.
- Legg løk, hvitløk og svinenakken i en ildfastform med høy kant, eller en kjele.
- Hell BBQ saus over kjøttet.
- Har man et lokk til formen eller kjelen som tåler å stå i komfyren setter man på det. Hvis du ikke kan du også bruke aliminiumsfolie. Det som er viktig er at ikke kjøttet mister all fuktighet under steking og blir tørt.
- Sett formen / kjelen inn i ovnen som er forvarmet til 110 ℃, og la det stå i ca 4 timer, eller til du kan se at kjøttet «løsner fra hverandre»
- La kjøttet hvile i ca.15 min, før du «drar» opp kjøttet i biter med en gaffel.
Serveringstips:
- Hamburgerbrød
- Coleslaw
- Chips
Mvh