Hr Knutsen`s Pulled Pork burger

Ingenting er bedre enn en saftig burger, med kjøtt som nesten smelter på tunga.

Om du er i besittelse av en Slow Cooker, kan dette anbefales. Kjøttet gjør seg ferdig til du kommer hjem fra jobb… Enkelt og greit.

Hvis ikke har du egen fremgangsmåte for steking i ovn lengre ned på siden- Uansett fremgangsmåte så er dette kjøttet helt fantastisk! 🙂

 Oppskrif til ca 5 personer

 Du trenger:

  • 625 g Svinenakke ( jeg regner ca 125 g pr person ) 
  • 1 stk Gul løk
  • 5 stk hvitløksfedd
  • Salt
  • Pepper
  • BBQ Saus 

 

Fremgangsmåte for Slow Cooker: 

 

  1. Om det er mye fett på kjøttet, kan man fjerne noe av dette. Men på svinenakke skal ikke dette være nødvendig.
  2. Gni inn kjøttstykket med salt & pepper.
  3. Rens og kutt opp løk og kvitløk og brun dette i en stekepanne.
  4. Legg løk, hvitløk og svinenakken i Slow Cookeren.
  5. Hell BBQ saus over kjøttet.
  6. Sett timeren på 8 timer og lav temperatur.
  7. La kjøttet hvile i ca.15 min, før du «drar» opp kjøttet i biter med en gaffel.

 

 

 

Kjøtt

 

Kjøtt med BBQ

 


 

I stekovnen:

 

Har du ikke en Slow Coocker, kan du selvfølgelig også bruke stekovnen.

  1. Følg punkt 1-3 over.
  2. Legg løk, hvitløk og svinenakken i en ildfastform med høy kant, eller en kjele.
  3. Hell BBQ saus over kjøttet.
  4. Har man et lokk til formen eller kjelen som tåler å stå i komfyren setter man på det. Hvis du ikke kan du også bruke aliminiumsfolie. Det som er viktig er at ikke kjøttet mister all fuktighet under steking og blir tørt. 
  5. Sett formen / kjelen inn i ovnen som er forvarmet til 110 ℃, og la det stå i ca 4 timer, eller til du kan se at kjøttet «løsner fra hverandre»
  6. La kjøttet hvile i ca.15 min, før du «drar» opp kjøttet i biter med en gaffel.

 

 

Serveringstips:

 

 

Ferdig burger 

Hovedbilde2

 

Mvh

 

Knut-Olav-signature-Black original-alpha

 

 

 

 

 

hrknutsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.