Kanel & Pistasj-snurrer

Min dessidert favoritt når det kommer til gjærbakst er Kanelsnurrer. Alt fra de gode gamle vi kjenner, med kun kanel og sukker inni, til de litt mer fantasifulle, med bla pistasjkrem, nøtter, epler etc.

Her har dere oppskriften på noen saftige kanelsnurrer med pistaskrem, nøtter og selvfølgelig kanel 🙂

Oppskriften her gir en ganske stor deig, så du kan jo gjøre som meg og dele den i to emner å lage 2 forskjellige ting. Eller dele oppskriften i 2.

Oppskrift:

Deig:

  • 1 kg. (1 titer) Melk
  • 300 g. Smør
  • 250 g. Melis
  • 50 g. Fersk Gjær Søt type
  • 5 g. (1 ts) Kardemomme
  • 1 ½ kg. Hvetemel
  • 2 ss. Luftigere Bakst

Fyll:

( Mengden kommer ann på hvor mye du liker, og hvor mye av deigen du bruker til kanelsnurrer. )

  • Romtemperert smør
  • Kanel
  • Sukker
  • Pistasjkrem blandet med ca 1 ss. olje ( dette for at den blir lettere å smøre ut )
  • Hakkede pistasjnøtter

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smøret I melken på svak varme. ( Skal ikke koke )
  2. Tilsett melis og rør godt.
  3. Avkjøl blandingen til 37 ℃, eller mindre. ( forbered fyllet imens )
  4. Da blandingen er rett temperatur løses gjæren opp I væsken, kan også smuldre gjæren i melblandingen om ønskelig.
  5. Ha i kardemomme & mel, og elt godt. Jeg lar alltid maskinen stå å elte på middels hastighet i ca. 10-15 min.
  6. Da deigen er smidig deles den i to, og kjevles ut til et rektangel. Deig - Kjevling
  7. Smør på fyllet du ønsker. ( Jeg smurte 1/3 med pistasjkrem & 2/3 med smør,sukker & kanel. ) fyll
  8. Brett inn sidene så det blir tre lag.
  9. Skjær ca. 2 cm tykke strimler.
  10. Tvinn disse og knyt de som knuter.
  11. Legg knutene på brett. heving
  12. Du kan gjøre samme med den siste deigklumpen, eller du kan lage sjokoladeboller som jeg gjorde. Da hakker du bare opp kokesjokolade og knar dette inn i deigen, før du triller emner til boller og legger på brett.
  13. La heve min. 1 time på et lunt sted. Jeg dekker til med plast og / eller kjøkkenhåndkle.
  14. Pensle med pisket egg, og strø på Perlesukker. steking
  15. Sett inn i ovnen på midterste rille i ca 10-12 min på 250 ℃. (kommer ann på str på emnene )
  16. Avkjøles på rist før de serveres & nytes! 🙂

ferdig2

Mvh

Knut-Olav-signature-Black original-alpha

 

hrknutsen

6 Comments

  1. Hei, når du skriver » Jeg smurte 1/3 med pistasjkrem & 2/3 med smør,sukker & kanel» mener du da at leiven ble til 1/3 med pistasj og resten «vanlige? Når du smører på pistasjkremen, har du også på kanel da?

    • Hei Henri. Jeg bruker alt i samme «snurren» – du kan også smøre 50/50 om du ønsker mer pistasj 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.