Karamellsaus med havsalt

Denne karamellsausen kan brukes til forskjellig kaker, kringler og andre bakverk. Eller du kan ha den over frukt, is eller andre ting som kan trenge en liten prikk over i`en 😉

Ingredienser

  • 150 g. ( 2 dl ) Sukker
  • 40 g. ( ½ dl ) Vann
  • 90 g. Usaltet smør
  • 80 g. ( 1 dl. ) Kremfløte
  • 10 g. ( ca. 2-2 ½ ts. ) Havsalt

Fremgangsmåte:

  1. Ha sukker og vann i en kjele, og varm opp på middels varme. Viktig at sukkeret ikke brenner seg. Bruk en pensel med vann for å fjerne evt. sukkerkorn oppover kjelekanten. La dette småkoke til du ser blandingen blir mørkere. ( jo mørkere blandingen blir, jo mer kraftig og bitter karamellsmak får du på sausen ) Karamell-1
  2. Ha oppi smøret og rør godt. Det vil skumme litt til å begynne med. Når alt smøret er smeltet tar du kjelen av platen. Filmklipp – Se når man blander inn smør
  3. Rør inn kremfløten. Filmklipp – Blander inn fløten
  4. Når du har en jevn blanding rører du inn saltet.
  5. Du kan nå helde blandingen over på et glass.
  6. Blandingen vil stivne når den blir kald, men da kan du bare varme den opp igjen.

Karamell i glass

Så er det bare å kose seg! 😉

 

Mvh

Knut-Olav-signature-Black original-alpha

hrknutsen

3 Comments

  1. Pingback: Gregory Smith

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.