Mangosalat med marinert Scampi

En deilig & frisk mangosalat med marinerte scampi. Dette er den perfekte forrett!

Du kan også bruke mangosalaten  som tilbehør til større middager. Passer like perfekt til grilling om sommeren, som til Sashimi. Med andre ord et frisk tilskudd til mange retter.

Oppskrift:

Mangosalat:

  • 2 stk Mango
  • 2 stk Avocado
  • ca. 5 Vårløker
  • 1 stk Paprika
  • 1 stk Lime
  • ca. 50 g. Pinjekjerner
  • Koriander
  1. Kutt opp mango, avocado, vårløk og paprika i terninger. ( Tips under. )
  2. Rist pinjekjernene i en stekepanne til de får en gylden farge.
  3. Bland alle ingrediensene i en bolle, press juicen fra en lime over blandingen.
  4. Dryss over korander.

Tips: Når du skal kutte opp mango i terninger, kan det lønne seg å kutte av en side, før du bruker kniven å skjærer spor i mangoen, men pass på å ikke komme igjennom skallet. Når du har kuttet et rutenett, kan du vrenge skallet og nå kan du lett kutte av terninger.

Mangosalat - Deling av mango

Mangosalat -Salat og pinjekjerner

Marinerte Scampi:

  • 400 g. Scampi
  • Olivenolje
  • Chili
  • Hvitløk
  • Salt
  • Pepper
  1. Om ikke scampiene er ferdig renset, fjerner du skallet og den sorte «tarmen». ( pilles som en reke )
  2. Finhakk chili & hvitløk og tilsett olivenolje, salt og pepper.
  3. Tilsett scampien i blandingen, og la den marinere i minimum 2-3 timer slik at smaken setter seg. Om det passer bedre kan du sette den kjølig over natten.
  4. Stek scampien i en stekepanne på høy varme, med marinaden i ca. 1 minutt på hver side, eller til de er blitt røde.

Mangosalat - Scampi

Når scampiene er ferdig er det bare å dandere en tallerken og servere!

Mangosalat - Ferdig salat

Bon appétit

Mvh

Knut-Olav-signature-Black original-alpha

hrknutsen

2 Comments

    • Hei Torill.
      Til middag holder dette til 2-3 personer, men om du skal ha det til forrett så er det nok til ca. 4-5 personer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.