Opp / Ned Ostekake

En Frisk og deilig ostekake, med smaken av pasjonsfrukt, markjorbær og deilig kjeks. Fremgangsmåten jeg bruker er kanskje ikke den folk flest bruker. Men jeg liker at toppen på ostekaken er helt rett, også er jo tverrsnittet av friske jordbær noe som ser utrolig vakkert ut på toppen av en kaken. Dette er en svært enkel kake som vil se fantastisk ut på ethvert bord! 🙂

Får å få ostekaken til å se ut sånn som jeg vil ha den, så begynte jeg å lage den opp ned. Dvs. starte med frukt & gelé og avslutte med kjeksbunnen. Når du da snur kaken på et fat vil du få et lekkert resultat.

Oppskrift:

  • 1 pk. Markjorbærgelé ( kan bruke andre geléer også, men dette er min favoritt. 😉 )
  • Frisk frukt etter eget ønske til pynt. Jeg bruker jordbær, blåbær og bringebær
  • 1 pk. sitron gelé ( NB: Blandes kun med 2 dl vann!! )
  • 3 dl. Kremfløte
  • 4 dl. Lettrømme
  • 200 g. Philadelfia ost
  • 4-5 stk. Pasjonsfrukter
  • 1,5 ts. Vaniljesukker
  • 110 g. Melis
  • 150 g. Digistiv
  • 150 g. Bixit
  • 110 g. Smør
  1. Ta en ønsket form, men sørg for at den er tett. Bruker du en springform kan det hende du burde bruke litt tape for å tette kantene. ( kakeform ca 25-28 cm )
  2. Legg frukten i bunnen på formen. Mens du lager den røde geléen setter du formen kaldt. La geléen bli litt avkjølt før du heller den over frukten, og setter den på et kjølig sted til geléen er stivnet. Bruker du markjordbærgeléen så er denne en hurtiggelé. Så den stivner utrolig fort, og du sparer noen timer. Ostekake - Frukt & Gelé
  3. Kok opp 2 dl. vann og løs opp sitrongeléen. Sett kjelen til side mens du blander sammen resten.
  4. Pisk kremfløten stiv, før du rører inn rømmen, philadelfiaosten, melisen og vaniljesukkeret.
  5. Hell så i den gule geléen i en tynn stråle mens du visper.
  6. Kutt opp pasjonsfrukten og skrap utt innmaten og rør dette inn.
  7. Hell blandingen over i formen med den røde geléen, og dett den kjølig til den har stivnet. ( minimum 2 timer )
  8. Knus kjeksen og rør dette sammen med smeltet smør. Fordel kjeksblandingen på toppen av kaken, så du får en rett og fin bunn.
  9. Settes kjølig til du skal servere kaken.

Ostekake - Fremgangsmåte

Tips: Det er to måter å fjerne formen på en enkel måte. Om du har en gassbrenner er dette det enkleste. Du varmer opp formen lett opp, men ikke la den bli varm… Skal lite til for at kaken slipper formen. Du kan også dyppe formen noen sekunder i varmt vann, men dette er litt vanskeligere og mer søl. 

Ostekake - Fjerning av form - Resultat

Lykke til, og bare å spørre om du lurer på noe! 🙂

Mvh

Knut-Olav-signature-Black original-alpha

hrknutsen

4 Comments

  1. Denne skal prøves.
    Anbefaler du bakepapir?
    Jeg har PP (porsgrunns porselen) sin form med bunn, som er vanlig å bruke til ostekake.
    Pleier å skjaere med kniv i kanten for å løsne fra formen.

    • Hei Inger.
      Ja du kan absolutt bruke bakepapir. Har også PP sin form, men bruker ikke den til denne kaken da det ikke går an å snu kaken, slik at man får et helt rett gelelokk. Men du kan fint lage kaken med bunnen først slik man vanligvis gjør. Eneste er da at bærene vil skape en ujevn overflate. Lykke til 🙂

  2. Denne ser veldig god ut. Tenker å prøve å lage den til bursdagen min neste uke. Hvor lang tid i forveien kan jeg lage den? Jeg har en cellofanstrimmel som er til ostekake, vet du hvordan jeg bruker den?

    • Hei 😉 Det er en god idé! Litt usikker på hvor lenge den kan holde… Det kommer jo an på melkeproduktene. Men min står alltid i noen dager. Og man blir spist litt etter litt om ikke alt er borte første dagen 😉
      Cellofanstrimmelen legger du inni springformen før du starter å «støpe» kaken! Når kaken er ferdig kan du lett ta av formen og forsiktig trekke av cellofanen 🙂 lykke til, og God bursdag 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.