Pasjonsfruktterte

Tertebunn:

  • 90 g Melis
  • 250 g Mel
  • 120 g Smør
  • 60 g Mandel
  • 1 Egg

 

  1. Kjør mandlene i foodprosessor.
  2. Bland smør, mel og melis, og tilsett mandlene. Bland dette godt sammen.
  3. Ha i egget til slutt.
  4. Pakk deigen i plastfolie og laegg den i fryseren en times tid, dette gjør at deigen er lettere å jobbe med.
  5. Kjevl eller press ut deigen i en paiform.
  6. Sett paiformen tilbake i fryseren i ca. 30 min, dette gjør at bunnen ikke krymper ved steking.
  7. Bunnen stekes midt i ovnen på 160°C i ca 15 min.

 

Pasjonsfrukfyll:

  • 200 g Sukker
  • 150 g Creme fraiche
  • 5 Egg
  • 12-14 Pasjonsfrukter / eller 250 g. pasjonsfrukt purè
  • Saft av 2 Lime

 

  1. Sett stekovnen på 130°C.
  2. Del og skrap ut pasjonsfruktkjøttet, og ha dette i en kjele.
  3. Varm opp, rør til steinene skiller seg fra fruktkjøttet.
  4. Sil blandingen, slik at du kun sitter igjen med ren saft.
  5. Visp egg og sukker lett sammen, ikke eggedosis.
  6. Tilsett creme fraiche og bland godt sammen. Om du blander dette i en kjøkkenmaskin, gjør dette på middels hastighet, slik at du unngår at blandingen skummer.
  7. Ha tilslutt i saften fra pasjonsfrukten og lime.
  8. Hell pasjonsfruktsfyllet overt tertebunnen, og stek dette videre på 130°C i 40 min. /  Tips: Lurt å helle fyllet i bunnen mens den står i ovnen så slipper du å søle mens du setter inn formen.

 Tertebunn & fyll

Italiensk Marengs:

  • 4 Eggehviter
  • 250 g Sukker
  • 1 dl Vann
  1. Skill eggene og stivpisk eggehviten på midium hastig i en kjøkkenmaskin.
  2. Kok opp sukker og vann til 121°C.
  3. Tilsett sukkervannet i eggehvitene, litt etter litt på høy hastighet.
  4. Visp blandingen på høy hastighet, til den er avkjølt eller romtemperert. ( dette kan ta litt tid… ca 10-15 min)
  5. Når marengsen er avkjølt, kan du ha den over i en sprøytepose og dekorere kaken. Du kan også smøre den på med en slikkepot / spatula.
  6. Bruk en gassbrenner og «brenn» marengsen gyllen.

Påføre marengs

brenne marengs

 

 

Mvh

Knut-Olav-signature-Black original-alpha

 

 

 

hrknutsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.