Skoleboller

En god gammeldags skolebolle, er noe nesten alle elsker. Det viktigste for å få en perfekt skolebolle er å ha en luftig bolle, masse vaniljekrem… og MASSE kokos. Nam, nam…

Her er en av mine favoritt oppskrifter… Og for dere som har vært på Bakeriet i Lom, så ja oppskriften kommer deriifra! 🙂

Deigen: 

  • 1 kg Hvetemel
  • ½ l H-melk
  • 150 g Sukker
  • 15 g Salt
  • 15 g Kardemomme
  • 1 stort Egg
  • 50 g Fersk gjær
  • 150 g Smør

 

  1. Ha alt , bortsett fra smør i en bolle, og elt deigen i 15 min på lav hastighet. Deigen vil etterhvert slippe bollen.
  2. Kutt smøret opp i terninger og ha det oppi bollen.
  3. Elt deigen i ytterligere 15 min, eller til du har en smidig og jevn deig som slipper bollen.
  4. Dekk bollen med plast, og sett den til heving i ca. 1 ½ time.
  5. Del deigen i boller på ca 150 g.
  6. Legg bollene på stekebrett med bakepapir, trykk ut en liten grop i hver bolle, og fyll de med vaniljekrem.
  7. La de deretter heve til de er dobbelt størrelse.
  8. Fyll på men vaniljekrem før steking.
  9. Bollene stekes på 175 °C i ca.20 min. Avkjøl bollene på rist.

 

Boller til heving-1

Vaniljekrem

  • ½ l H-melk
  • 100g Sukker
  • ½ Vaniljestang
  • 4 Eggeplommer
  • 40 g Maisenna

 

  1. Ha melk og sukker i en kjele, del vaniljestangen og skrap ut frøene. Tilsett frøene og vaniljestangen i kjelen og varm opp til kokepunktet.
  2. Pisk eggeplommer og maisenna.
  3. Hell over melken og visp godt sammen.
  4. Ha blandingen tilbake i kjelen og kok opp til kokepunktet. Rør kontinuerlig, for å unngå at det svir seg.
  5. Sil blandingen over i en egen bolle med en gang, her gjelder det å være rask, da blandingen fort blir tykk.
  6. Strø litt sukker over vaniljekremen for å unngå snerk.
  7. Sett vaniljekremen til avkjøling, dekk til med plastfolie når den er kald nok.
  8. Pisk vaniljekremen til den er jevn før bruk.

Ferdig bolle

Ferdig resultat

Mvh

Knut-Olav-signature-Black original-alpha

 

 

 

hrknutsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.