Peanøtter, karamell & mørk sjokolade er hver for seg utrolig godt… Men hva blir det sammen? Jo, da blir det FANTASTISK!
Denne kaken er enkel å lage selvom det er tre prosesser å gjennomføre. Den er i tilegg glutenfri, noe som kan være lurt om man samler mange mennesker til lystig lag! 🙂
Kakeform 22 cm
Bunn:
- 3 stk. Eggehviter ( plommene kan brukes i Sjokolademoussen )
- 50 g. Sukker
- 75 g. Melis
- 150 g. Peanøtter
Fremgangsmåte:
- Pisk Eggehvitene og sukker til marengs.
- Hakk opp Peanøttene i ønsket str. ( Jeg grovhakker )
- Vend inn melisen i marengsen, før du gjør det samme med peanøttene.
- Smør en form på 22 cm. Jeg legger også mellomleggspapir, eller matpapir langs kanten på formen, dette for å enklere få et fint resultat.
- Ha røren i den smurte formen.
- Stekes midt i ovnen på 175 °C i ca. 20-25 min. Eller til du ser bunnen er gyllen.
- Sett bunnen til avkjøling.
Karamellfyll:
- 100 g. sukker
- 150 g. ( 1½ dl. ) Kremfløte
- 200 g. Hvit sjokolade
- 40 g. Smør
- 10 g. Havsalt
Fremgangsmåte:
- Smelt sukkeret i en kjele på svak varme
- Samtidig varmer du opp kremfløten, uten at den koker!
- Når alt sukkertet er smeltet og blitt brunt, heller du forsiktig oppi kremfløten. Dette bil skumme opp.
- Sett på lokk og la dette småkoke på svak varme til all karamellen er løst opp i kremfløten. ( Om du merker at karamellen klumper seg kan du øke temperaturen samtidig som du rører.
- Finhakk sjokoladen og ha denne oppi blandingen litt etter litt.
- Når all sjokoladen er smeltet og du har en jevn og fin blanding, kan du røre inn smøret.
- Til slutt vender du inn havsaltet, før du heller blandingen over den avkjølte bunnen.
- Sett kaldt mens du lager sjokolademoussen.
Sjokolademousse:
- 200 g. Mørk sjokolade ( 70 % )
- 40 g. ( ca. 4 ss. ) Melis
- 50 g. ( ½ dl. ) Espresso / Sterk kaffe
- 4 stk. Eggeplommer
- 400 g. ( ca. 4 dl ) Kremfløte
Fremgangsmåte:
- Hakk sjokoladen i småbiter, og smelt den i vannbad.
- Ta bollen bort fra vannbadet og rør inn Melis, Espresso / Sterk kaffe & Eggeplommene.
- Sett blandingen til avkjøling.
- Pisk kremfløten ( gjerne med litt sukker om ønskelig )
- Når sjokoladeblandingen er avkjølt vender du kremfløten inn.
- Hell moussen i kakeformen og fordel det gjevnt utover.
- Sett kaken i kjøleskapet og la den stå til moussen er stivnet.
- Fjern kakeringen og evt. bakepapir, og da er kaken klar til servering!
Bon Appétit 😉
Mvh