Snickerskake

Peanøtter, karamell & mørk sjokolade er hver for seg utrolig godt… Men hva blir det sammen?  Jo, da blir det FANTASTISK!

Denne kaken er enkel å lage selvom det er tre prosesser å gjennomføre. Den er i tilegg glutenfri, noe som kan være lurt om man samler mange mennesker til lystig lag! 🙂

 

Kakeform 22 cm

Bunn:

  • 3 stk. Eggehviter ( plommene kan brukes i Sjokolademoussen )
  • 50 g. Sukker
  • 75 g. Melis
  • 150 g. Peanøtter

Fremgangsmåte:

  1. Pisk Eggehvitene og sukker til marengs.
  2. Hakk opp Peanøttene i ønsket str. ( Jeg grovhakker )
  3. Vend inn melisen i marengsen, før du gjør det samme med peanøttene.
  4. Smør en form på 22 cm. Jeg legger også mellomleggspapir, eller matpapir langs kanten på formen, dette for å enklere få et fint resultat.
  5. Ha røren i den smurte formen.
  6. Stekes midt i ovnen på 175 °C i ca. 20-25 min. Eller til du ser bunnen er gyllen.
  7. Sett bunnen til avkjøling.

 Karamellfyll:

  • 100 g. sukker
  • 150 g. ( 1½ dl. ) Kremfløte
  • 200 g. Hvit sjokolade
  • 40 g. Smør
  • 10 g. Havsalt

Fremgangsmåte:

  1. Smelt sukkeret i en kjele på svak varme
  2. Samtidig varmer du opp kremfløten, uten at den koker!
  3. Når alt sukkertet er smeltet og blitt brunt, heller du forsiktig oppi kremfløten. Dette bil skumme opp.
  4. Sett på lokk og la dette småkoke på svak varme til all karamellen er løst opp i kremfløten. ( Om du merker at karamellen klumper seg kan du øke temperaturen samtidig som du rører.
  5. Finhakk sjokoladen og ha denne oppi blandingen litt etter litt.
  6. Når all sjokoladen er smeltet og du har en jevn og fin blanding, kan du røre inn smøret.
  7. Til slutt vender du inn havsaltet, før du heller blandingen over den avkjølte bunnen.
  8. Sett kaldt mens du lager sjokolademoussen.

Karamell på kakebunn

 Sjokolademousse:

  • 200 g. Mørk sjokolade ( 70 % )
  • 40 g. ( ca. 4 ss. ) Melis
  • 50 g. ( ½ dl. ) Espresso / Sterk kaffe
  • 4 stk. Eggeplommer
  • 400 g. ( ca. 4 dl ) Kremfløte

Fremgangsmåte:

  1. Hakk sjokoladen i småbiter, og smelt den i vannbad.
  2. Ta bollen bort fra vannbadet og rør inn Melis, Espresso / Sterk kaffe & Eggeplommene.
  3. Sett blandingen til avkjøling.
  4. Pisk kremfløten ( gjerne med litt sukker om ønskelig )
  5. Når sjokoladeblandingen er avkjølt vender du kremfløten inn.
  6. Hell moussen i kakeformen og fordel det gjevnt utover.
  7. Sett kaken i kjøleskapet og la den stå til moussen er stivnet.
  8. Fjern kakeringen og evt. bakepapir, og da er kaken klar til servering!

Sjokolademousse

Mousse i form

Fjerning av kakeform

Bon Appétit 😉

Resultat

Mvh

Knut-Olav-signature-Black original-alpha

hrknutsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.