Spicy Pai m/ kylling & bacon

Har du kommet i beita på hva du skal ha til middag?

Da er dette et smakfullt alternativ. Langt ifra så vanskelig som man først kan tro. Har man sultne barn som kommer fra trening og tiden er knapp, kan man godt steke bunnen kvelden før, pakke den inn i plast, og la den ligge kjølig. Da sparer du masse tid…

Paideig:

Ingredienser:

  • 200 g. Mel
  • 125 g. Smør
  • 2 ss. Vann

 Fremgangsmåte:

  1. Ta mel og smør i en bolle og begynn å smuldre smøret sammen med melet med hendene til du har en kornete blanding.
  2. Tilsett 2 ss. vann og fortsett å kna sammen deigen til du har en smidig og gjevn deig.
  3. Pakk den inn i plast og legg den i kjøleskapet i ca. 1 time.
  4. Fordel deigen jevnt i en paiform, bruk gjerne en liten klump med deig til å trykke den jevn.
  5. Prikk deigen med en gaffel før steking.
  6. Stek på 200 °C i ca. 10-14 min, eller til den er blitt gylden.

Blande deig

Tips: Når deigen har stått kjølig kan du raspe den i formen, da er det lettere å fordele den gjevnt før du klemmer den på plass.

Trykke i form

Fyll:

Ingredienser:

  • 2 stk. Kyllingfileter
  • 1 pk. Bacon
  • Sjampinjong
  • Rød Chili
  • Paprika
  • Hvitløk
  • Vårløk
  • Cherry Tomater
  • Pepper
  • 4 stk Egg
  • 2 dl. Melk
  • Gressløk
  • Ost

 Tips: Rød Chili har veldig variert sterkhetsgrad utifra hvor moden den er. Kan lønne seg å smake på en liten bit chili før man tilsetter den, så man ikke går på en blemme og tilsetter for mye.

  1. Stek kyllingen og bacon, når dette er nesten ferdig tilsetter du sjampinjong, chili, hvitløk, vårløk & paprika. La dette steke til til alt har fått en gylden farge.
  2. Hell dette over i paibunnen.
  3. Ta en bolle og bland sammen egg, melk, en klype pepper & gressløk, hell over i paiformen.
  4. Strø på ost & sett paien i ovnen på 180°C i ca. 25 minutter. Den er ferdig når eggeblandingen er stiv, som en omelett.

Pai m:fyll

Settes i ovnen på 180 180°C i ca. 25 minutter…

Pai i ovnen

Etter ca. 25 min…

Ferdig pai

Bon Appétit fra

Knut-Olav-signature-Black original-alpha

hrknutsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.